07. WARNING!!!

Важна информация за всички използващи DD-WRT!!!

Препоръчвам на всеки, който е решил да се занимава с DD-WRT, да прочете тази статия. Става въпрос за Hard Reset или 30/30/30, с помощта на който изчистваме NVRAM-а.
Сигурно се питате защо изобщо Ви е нужно да си чистите NVRAM-а. Понякога при смяна на операционната система на рутера ви там се съхранява информация от предишната и се започва една поредица от грешки, и след това се чудите защо не функционира рутера. Проблема в този случай не е хардуерен, а софтуерен и няма причини за притеснение.Следната процедура ще изчисти NVRAM – а на рутера ви (dd-wrt) и ще го върне с основните му настройки (Hard Reset):

  • Пуснете рутера и изчакайте да зареди, задръжте „Reset“ бутона на задната част за около 30 секунди.
  • Без да спирате да натиската „Reset“ бутона изключете захранването на рутера като задържате „Reset“ бутона за още 30 секунди.
  • Докато натискате „Reset“ бутона включете захранването на рутера и задръжте „Reset“ бутона за последни 30 секунди. ( ВАЖНО!!! при някои рутери като Asus например тази процедура може да ги включи в “recovery mode” и не е желатено да се прави, за тях има алтернативен начин )
Желателно е да извършвате процедурта ПРЕДИ и СЛЕД всеки upgrade/downgrade на рутера. Аз лично не го правих, но от известно време ми се налага, особено ако много често си сменяте firmware-а имайки предвид темповете с които излизат новите бета версии. Ако искате пък да научите и за алтернативни начини за чистене на NVRAM-а посетете dd-wrt на линка Hard reset or 30/30/30.

Comments

Popular posts from this blog

11. Linksys WRT54GL v1.1 MMC/SD MOD & Cooler MOD

13. WRT54GS v1.0 & WRT54G v2.0 MMC/SD MOD

08. Install and configure DD-WRT on WRT54GL v1.1